Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

06.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

07.05.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chałka z masłem.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

08.05.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka, ogórek kiszony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki, jabłka, słonecznik prażony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, koperkiem zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

09.05.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: bagietka z ziarnami, masłem, ser żółty, pomidor.
II. Chrupki kukurydziane w polewie malinowej.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, orzechy, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego, jabłka, oliwy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, majerankiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

10.05.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, jajko, papryka, sałata zielona, szczypiorek.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie